De website is momenteel onder constructie

De website is momenteel onder constructie.

Daglicht lampen

Daglicht lampen

Natuurlijk daglicht voor binnen

Wij mensen hebben zonlicht nodig, maar het gebrek aan zonlicht in de wintermaanden heeft invloed op ons energieniveau en gemoedstoestand. Wij hebben kant en klare oplossingen voor daglicht lampen / lichttherapie ontwikkeld die het positieve effect van zonlicht nabootsen tot wel 98%. Hiermee is het mogelijk je biologische klok, energie te herstellen of de productiviteit te verhogen.

Daglicht lampen

Waar andere bedrijven stoppen, innoveren wij verder!
Uniek
Ontdek wat daglichtlampen voor jouw kunnen betekenen!

 

Energie dankzij licht

De meeste mensen herkennen het wel dat ze zich veel energieker voelen op een heldere, zonnige dag en vaak beter slapen erna.
Donkere, sombere dagen, vooral in de winter, kunnen een gevoel van lusteloosheid, neerslachtigheid en slaperigheid veroorzaken.

Ons leven speelt zich echter grotendeels binnen af, waardoor we te weinig zonlicht tot ons krijgen. 

Biologische klok
Van nature komt voor de mens het dagelijks leven op gang bij zonsopkomst en tot rust na zonsondergang. De moderne samenleving vraagt van ons echter een ander schema. We moeten vaak opstaan vóór zonsopkomst en bezig blijven tot lang na zonsondergang.
De natuurlijke, geleidelijke veranderingen van donker naar licht en weer naar donker zijn belangrijke stimulansen voor het optimaal functioneren van ons lichaam en voor ons gevoel van welzijn.

Een gezond bioritme

Licht zorgt er niet alleen voor dat we beter kunnen zien, het is ook goed voor het functioneren van ons lichaam. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat licht in belangrijke mate ons bioritme stimuleert. Dit bioritme is belangrijk voor ons slaappatroon, ons eetpatroon, de lichaamstemperatuur, de leerprestaties en onze stemmingen. Voldoende licht zorgt er dus voor, dat we ons overdag prettiger voelen en ’s nachts beter slapen.

Het omgekeerde is hierbij ook waar. Te weinig licht kan dit lichamelijke proces juist nadelig beïnvloeden. Het kan leiden tot gezondheidsklachten, slaapstoornissen, stress, concentratiestoornissen en vormen van onbehagen of zelfs depressie. Het is niet voor niets dat mensen in de donkere maanden van het jaar sneller ongelukkig zijn en last krijgen van een zogeheten winterdepressie.

Daglicht verhoogt productiviteit

In je ogen zitten speciale fotoreceptoren (kegels en staafjes) die reageren op daglicht. Het ochtendlicht bevat veel blauw, dus je biologische klok reageert sterk op dit licht. Daglicht vervult nog een andere functie; het onderdrukt de slaaphormoon Melatonine en bevorderd de aanmaak van serotonine (een chemisch stofje waar we vrolijk en productiever van worden).

Avondlicht voor een goede nachtrust

Als het langzaam donker wordt, maakt je lichaam het slaaphormoon melatonine aan. Dat komt omdat avondlicht veel rood licht bevat. Je fotoreceptoren reageren daarop en zal de hormoon melatonine aanmaken. Dit stofje zorgt er voor dat je slapering en moe wordt, maar het kan er overdag - bij weinig licht - ook voor zorgen dat je slaperig bent. Hoe meer daglicht je overdag ziet, hoe meer melatonine overdag word onderdrukt. Dus een betere de aanmaak van melatonine in de avond uren.

Een natuurlijk gevoel

Dat zelfde gevoel aan daglicht buiten, maar dan binnen!

Uniek in zijn soort en zelf door ons zelf ontwikkelde full-spectrum daglicht LED lampen en vol automatische daglicht controllers. Het is net alsof je een glazen dak hebt.

Onze daglicht LED lampen hebben een gradenhoek van 120° waardoor er een zeer egale lichtverdeling zal zijn. Het voelt aan als natuurlijk daglicht door de grote gradenhoek, hoge lichtopbrengst, de sublieme kleurweergave van CRI 97+.

Door onze excellente kleurweergave met hoge lichtopbrengst behoren deze strips tot de beste op de markt en daarmee onderscheiden wij ons met de rest! 
Excellente kleurweergave (CRI)

Volledige kleurenspectrum

Onze daglichtlampen bevatten 2 verschillende kleurtemperatuur(K = kelvin) LED chips (warmwit 2700K en koudwit 6000K). 2700K bevat veel rood terwijl koudwit 6000K veel blauw bevat. Door deze twee kleuren LED's met elkaar te mengen simuleren wij zo daglicht. Op de afbeelding zie je een simulatie van een dag / nacht schema. Wat je ziet is dat de twee kleuren LED's 2700K en 6000K elkaar afwisselen, net als de zon en de maan. De blauw waardes nemen af terwijl de rood waardes juist toe nemen of andersom. Dit kan alleen gerealiseerd worden door twee soorten LED kleurtemperatuur (kelvin) chips te gebruiken.

Variabele kleurtemperatuur

Met onze daglicht lampen kun je handmatig of geheel automatisch de kleurtemperatuur (kelvin) van de LED’s veranderen van 2700K (warmwit) tot 6000K (koudwit). Dit veranderd dus mee met de stand van de zon en dus zeer bevorderlijk voor je bio ritme.

Zeer natuurgetrouwe kleurweergave

Onze full spectrum daglicht lampen bevatten twee verschillende LED chips. De LED chips hebben ieder een CRI waarde van 97. Door de twee kleurtemperaturen samen te mengen kunnen wij het beste van twee werelden combineren en daarmee het hoogst haalbare creëren. Ideaal voor je bioritme maar perfect voor plekken waar een goede kleurweergave van essentieel belang zijn.

Lichtopbrengst (helderheid)

Lichtopbrengst (lumen)

Onze daglicht lampen zijn per 10 cm verkrijgbaar tot een lengte van 2.5 meter aan een stuk (armatuur). 100% maatwerk dus wij kunnen voor iedere applicatie de hoeveelheid lumen / lux creëren en deze plug en play leveren. Voorbeeld: Per meter vanaf maximaal 3000 lumen tot zelfs 12.000 lumen per meter. Ter vergelijking: een simpele “gloeilamp van 40watt” heeft heeft 400-500 lumen. Het licht is dimbaar.

Lineare LED daglicht armaturen

100% Maatwerk – Wij assembleren in huis onze full spectrum LED strips tot volwaardige LED bars (armaturen), in iedere gewenste lengte tot een maximum van 2.5 meter.

Deze profielen hebben een gradenhoek van 120. Dit zorgt voor een zeer egale lichtverdeling. Als afdek glaasje heb je de keus uit diffuus of transparant.

Deze LED geven je veel installatie mogelijkheden. Benieuwd? Laat je door ons adviseren!

Armaturen

Soorten armaturen

De designs zijn er in veel soorten en maten; smal, breed, laag of hoog, inbouw of opbouw? Wij hebben voor elke situatie een passende LED armatuur. 

De minimale breedte van de smalste LED armatuur is 17,4 mm. De lengte is leverbaar tot maximum 2.5 meter. Door zijn smalle afmeting en hoge lichtopbrengst zijn de resultaten verbluffend en vooral super strak!

Kleur armatuur

Wij leveren standaard een grijze geanodiseerde armatuur. Optioneel kunnen wij wit of zwart leveren. Eventueel een eigen kleur? Dat is mogelijk, informeer naar de mogelijkheden!

Afdek glaasjes

Diffuus licht prettiger aan de ogen. Het licht gaat eerst door de afdekking en zal het diffuus worden. Diffuus licht geeft minder scherpe schaduwen zoals led die kent en geeft het een egale lichtverdeling. De afdekkingen zijn te verkrijgen in een in transparante (99% licht doorlaatbaarheid) en diffuus (85% licht doorlaatbaarheid) afdekking. Transparante afdekkap adviseren wij voor indirecte verlichting.

6000 series aluminium

6063 T5 Aluminium - Zuiver aluminium gelegeerd met magnesium en silicium. 6063 is de meest gebruikte legering voor verlichtings armaturen vanwege zijn goede warmte geleiding. Silicium zorgt ervoor dat de aluminium makkelijker kan vloeien en draagt bij aan de sterkte terwijl magnesium zorgt voor nog meer sterkte. Vervolgens worden de armaturen geanodiseerd (oppervlakte behandeling) voor de finishing touch. Voordelen van anodiseren: Betere corrosievastheid, elektronische weerstand en slijtvastigheid.

Lange levensduur

Doordat wij onze full spectrum LED strips assembleren op aluminium armaturen zal de levensduur aanzienlijk worden verlengd. Aluminium dient als een perfecte warmte geleider en zal dus ook de warmte van de LED strips afvoeren. Dit zorgt er voor dat de LED strips aanzienlijk koeler zullen wat dus een levensduur levensduur van 50.000+ uur niet uitgesloten is.

Installatie

Plug & Play

Wij assembleren in onze werkplaats de verlichting tot lineaire LED bars tot een maximaal van 2.5 meter lang. Deze kunnen wij plug & play afleveren zodat je zelf de verlichting kunt installeren. Stekker in het stopcontact. Liever zelf niet installeren? Maak dan gebruik van onze installatie service!

Portfolio

Vragen? Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Stuur ons gerust een mail